Nekad Diet Sampai Kurus Selepas Di Reject!

Selalu kita dengar walaupun tak semua, ramai diluar sana tidak kira lelaki gemuk atau perempuan gemuk, kisah sedih mereka di’reject’ gara-gara berbadan besar. Tapi bila kurus, memang lawa mengalahkan model, buat ramai terkujut dan sudah pasti ramai yang akan bertanyakan apa yang dia makan sehinggu kurus.

Jom kita baca perkongsian Tiara Atasya bagaimana dia berjaya turunkan berat badanya sehingga 26 kg. Lawa comey lotey pula tu.

Hey Guys harini i nak share tips i hilangkan berat badan dari 65kg to 39kg, pinggang seluar dari 30 inci kepada 23 inci. Disebabkan ramai yang nampak perubahan i and tanya macam mana cara i hilangkan berat badan in just few months so kat sini i nak share tips dan cara i amalkan.

“So disebabkab i dari genetic yang berangka besar so memang susah nak turunkan berat badan especially part PIPI, LENGAN, PEHA dannnnn paling annoying DOUBLE CHIN. Sejak zaman sekolah memang tak lari dari pipi tembam. orang mengata pipi kau tembam tapi sebab kau rasa kau kurus so kau buat tak tahu je. Pernah kena reject sebab gemuk and tak confident bila nak keluar. mak suruh exercise tapi kau pergi dapur cedok nasi makan depan tv.helookkkk sangat! okay dah banyak membebel so here’s the tips:-

1) Tahan nafsu makan. tak kisah la masa tu kau kebulur macam mana pun kena tahan jugak.

2) Gantikan nasi dengan buah-buahan dan sayur-sayuran. Okay part ni mmg buat i kurus. buah yang i amalkan ialah apple hijau je.

3) Exercise sejam sehari tapi disebabkan you dah cut nasi so mmg you akan rasa penat and tak larat. In this case you buat 30 minit cardio pun dah okay asalkan badan tu keluar peluh.

4) Jangan stress. bila stress mulalah lapar pastu nak makan. eeee geram

5) Last part tanam dalam diri yang AKU NAK KURUS! START YOUR DIET TODAY NOT TOMORROW.

Sesetengah orang boleh diet makan nasi tapi dengan portion sikit tapi sebenarnya ada jugak sesetengah badan yang lansung tak boleh terima karbo macam i. so for those yang ada masalah macam i dulu, stop untuk beberapa bulan dari makan nasi. lepas dah nampak hasil makan la sikit tapi jangan la sampai tak terkawal silap2 haribulan gemuk balik.

Sampai sekarang i still amalkan diet and exercise untuk maintain body dan untuk sihatkan badan and sampai sekarang i still tak makan nasi,almost 9 bulan tanpa nasi dan makanan yang banyak calori. Hopefully you guys yang mana tak confident dengan berat badan boleh start amalkan cara-cara ni dengan harapan AKU NAK KURUSSSS. sekian.

sumber :siakapkeli

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s